Ing. Bc. Alžbeta Hercegová
alzbeta.hercegova@nspnz.sk
035 / 691 2816
Curriculum Vitae
Oddelenie liečebnej výživy a stravovania (OLVaS) vo FNsP Nové Zámky zabezpečuje poskytovanie nezávadnej, biologicky hodnotnej stravy, zodpovedajúcej moderným vedeckým poznatkom a zásadám správnej výživy hospitalizovaným a zamestnancom. Liečebná výživa je súčasťou liečebno-preventívnej starostlivosti. Významne ovplyvňuje liečebný proces chorého, znižuje náklady na medikamentóznu terapiu a tým napomáha k navráteniu a upevneniu jeho zdravia. OLVaS zodpovedá za odbornú časť liečebnej výživy, za technologickú prípravu a za distribúciu diét.
Nutričná terapeutka pravidelne konzultuje individuálne diéty s ošetrujúcim lekárom, hodnotí príjem jedla pacientom, zúčastňuje sa vizít na oddelení a podľa rozhodnutia primára aj odborných zasadnutí. Pripravuje kompletné špeciálne alebo individuálne diéty a v spolupráci s nutričným tímom zabezpečuje kombinované diéty s enterálnou alebo parenterálnou výživou.
Nutričná terapeutka pripravuje jedálny lístok a to: raňajky, desiatu, obed, olovrant, večeru a 2. večeru každý deň pre hospitalizovaných pacientov v približnom počte 500.
Zmeny v počte požadovaných diét hlási staničná sestra toho istého dňa písomne alebo telefonicky.
Raňajky do 6.00 hod., obed do 9:00 hod. a večeru do 14:00 hod.
Strava pre zamestnancov sa pripravuje vo zvlášť vyhradenej časti. Množstvo pripravovanej stravy sa pohybuje od 350 do 580 porcií.
Diétna strava: 2, 4 , 9, Blp, HIT
Vitamíny pre pacientov a zdravotníkov
Deň zdravej výživy
JEDÁLNY LÍSTOK OBEDOV PRE ZAMESTNANCOV
Po-Pi 11:00-13:30 hod.
So, Ne, sviatok 11:00-13:00 hod.