Po oddeleniach nemocnice

28 augusta, 2024
Po-oddeleniach-nemocnice-1.jpg

S radosťou pokračujem v našich pravidelných návštevách oddelení nemocnice. Tentokrát som mal príležitosť navštíviť Ortopedickú kliniku, ktorá je nielen jedinou celoklimatizovanou klinikou na Slovensku, ale aj miestom, kde sa spája špičková starostlivosť s komfortom pre pacientov. V každej izbe nájdete televízny prijímač a sponzorsky vybavené VIP izby poskytujú ešte vyšší štandard.

Primár kliniky, MUDr. Marek Ozorák, PhD., MPH, a vedúca sestra, Mgr. Eva Bartalová, ma previedli priestormi a predstavili mi rozsiahle možnosti, ktoré táto klinika ponúka. Klinika poskytuje zdravotnú starostlivosť nielen pre pacientov z okresu Nové Zámky, ale vďaka svojmu vysoko odbornému zázemiu má aj nadregionálny význam.

Ortopedická klinika sa môže pýšiť históriou siahajúcou až do 1. januára 1977, keď bolo založené Ortopedické oddelenie s 12 lôžkami. Dnes klinika vykonáva široké spektrum operačných zákrokov od miniinvazívnych endoskopických operácií ramena, kolena, členka, či lakťa až po náročné revízne endoprotézy bedra a kolena.

Táto návšteva bola ďalším potvrdením, že naše ortopedické oddelenie je na špičkovej úrovni a neustále sa rozvíja, aby poskytovalo pacientom najlepšiu možnú starostlivosť. Som hrdý na celý tím, ktorý svojou prácou prispieva k tomu, aby pacienti mohli získať späť plnohodnotný život. Samozrejme, vždy je čo zlepšovať. S pánom primárom sme si dohodli míľniky na ceste k dosiahnutiu lepšej ekonomickej efektivity fungovania kliniky.

logo_biele

Nová nemocnica na Slovenskej ulici č.11 bola slávnostne otvorená 29. 4.1982. mala 795 lôžok. Presťahovaním sa oddelení do novopostavenej nemocnice na opačnom konci mesta, sa v priestoroch pôvodnej nemocnice na Kapisztóryho ulici vytvorili podmienky pre rekonštrukciu miestností pre nové oddelenia a oddelenia dovtedy sídliace mimo areál nemocnice. Bolo tu zriadených niekoľko poliklinických ambulancií.

Nová nemocnica bola vybudovaná s celkovým rozpočtovým nákladom 326 miliónov korún.

Posledné príspevky

Fakultná nemocnica s poliklinikou Nové Zámky © 2021