Po oddeleniach nemocnice

16 augusta, 2024
IMG_9251a-1200x868.jpg

Po krátkej pauze som sa opäť vrátil k návštevám našich nemocničných oddelení. Tentoraz som mal možnosť navštíviť Oddelenie klinickej onkológie, kde ma srdečne privítal primár oddelenia, MUDr. Pavol Demo. Spoločne sme prešli oddelenie aj ambulantnú časť, aby som sa na vlastné oči presvedčil o ich práci a podmienkach.

Oddelenie klinickej onkológie disponuje 22 lôžkami a v ambulantnej časti sú tri špecializované ambulancie a osem lôžok určených na podávanie chemoterapie. Toto oddelenie nesie na svojich pleciach nesmierne dôležitú úlohu – poskytuje starostlivosť pacientom so zhubnými nádormi, čo je náročná, no nesmierne významná oblasť medicíny.

Návšteva mi umožnila hlbšie pochopiť výzvy, s ktorými sa tento tím každodenne stretáva, ako aj ich odhodlanie a profesionalitu. Som hrdý na to, že máme takýto špičkový tím odborníkov, ktorí pacientom poskytujú nielen kvalitnú zdravotnú starostlivosť, ale aj ľudský prístup a podporu, ktorá je pri liečbe onkologických ochorení nenahraditeľná.

Zároveň sme sa pánom primárom dohodli, že spoločne budeme hľadať cestu k zlepšeniu ekonomických ukazovateľov Oddelenia klinickej onkológie.

logo_biele

Nová nemocnica na Slovenskej ulici č.11 bola slávnostne otvorená 29. 4.1982. mala 795 lôžok. Presťahovaním sa oddelení do novopostavenej nemocnice na opačnom konci mesta, sa v priestoroch pôvodnej nemocnice na Kapisztóryho ulici vytvorili podmienky pre rekonštrukciu miestností pre nové oddelenia a oddelenia dovtedy sídliace mimo areál nemocnice. Bolo tu zriadených niekoľko poliklinických ambulancií.

Nová nemocnica bola vybudovaná s celkovým rozpočtovým nákladom 326 miliónov korún.

Posledné príspevky

Fakultná nemocnica s poliklinikou Nové Zámky © 2021