Fakultná nemocnica s poliklinikou Nové Zámky

CENTRUM POMOCI

Sociálna služba

CENTRUM VÝŽIVY

Sociálna služba



TELEFÓNNY KONTAKT


SOCIÁLNY PRACOVNÍK

Mgr. Nikoleta Sádocká
nikoleta.sadocka@nspnz.sk

035 / 691 2546
0915292511


TEL. ZOZNAM ODDELENIA


4. POSCHODIE MONOBLOKU SEVER




CHARAKTERISTIKA

Sociálna práca v zdravotníckom zariadení je súčasťou komplexnej liečebno-preventívnej starostlivosti o človeka. Jej cieľom je zlepšiť životnú situáciu ľudí, ktorí sami bez pomoci spoločnosti, nie sú schopní si ju riešiť. Vykonáva sa prostredníctvom sociálnych služieb – odbornej činnosti, ktorú vykonáva sociálny pracovník nemocnice.
Sociálnu starostlivosť zabezpečujú hospitalizovaným pacientom resp. ich rodinným príslušníkom vo všetkých vekových kategóriách.

Zameranie:

  • spolupôsobí pri zabezpečovaní komplexnej liečebno- preventívnej starostlivosti o občanov, ktorí sú v starostlivosti FN, riešením situácií a vzťahov vzniknutých v dôsledku choroby, úrazu, škodlivých návykov, invalidity a staroby, prameniacich z ich sociálnych pomerov,
  • skúma a dopĺňa sociálnu anamnézu, vykonáva rozbor sociálnej situácie pacientov, vypracováva plán sociálnej terapie, druh, rozsah a potrebu sociálnych opatrení,
  • zastupuje v prípade potreby a poverenia chorého na úradoch, spolupracuje s úradmi a inštitúciami pri riešení sociálnej situácie pacienta,
  • poskytuje sociálne poradenstvo , pacientom a ich rodinným príslušníkom,
  • pomáha pri vybavovaní a kompletizovaní Žiadostí na posúdenie odkázanosti na sociálnu službu, vybavovaním opatrovateľskej služby v spolupráci so samosprávou, pomoc pri umiestňovaní pacienta do rôznych typov sociálnych zariadení, spolupráca s UPSVa R pri adopcii dieťaťa, utajených pôrodoch, Hniezdo záchrany, spolupráca s oddelením sociálnej kurately,  spolupráca s orgánmi miestnej štátnej správy a samosprávy, s orgánmi sociálneho zabezpečenia, spolupráca  so zariadeniami sociálnych služieb, s neštátnymi subjektmi, Charitou, Zdravotnou a Sociálnou poisťovňou, spolupracujú pri riešení zložitej situácie u ľudí bez domova.

Sociálny pracovník zabezpečuje kompletnú sociálno-zdravotná starostlivosť o pacienta v duchu bio-psycho–sociálno-zdravotnej starostlivosti, včasnou sociálnou intervenciou sa výrazne skracuje čas hospitalizácie, čo prináša aj ekonomický faktor pre nemocnicu.


logo_biele

Nová nemocnica na Slovenskej ulici č.11 bola slávnostne otvorená 29. 4.1982. mala 795 lôžok. Presťahovaním sa oddelení do novopostavenej nemocnice na opačnom konci mesta, sa v priestoroch pôvodnej nemocnice na Kapisztóryho ulici vytvorili podmienky pre rekonštrukciu miestností pre nové oddelenia a oddelenia dovtedy sídliace mimo areál nemocnice. Bolo tu zriadených niekoľko poliklinických ambulancií.

Nová nemocnica bola vybudovaná s celkovým rozpočtovým nákladom 326 miliónov korún.

Fakultná nemocnica s poliklinikou Nové Zámky © 2021