HLASUJTE ZA NAŠE TOP SESTRY

29 mája, 2024
HLASUJTE-za-nase-TOP-SESTRY--1200x900.jpg

Vážené kolegyne a kolegovia,

redakcia Zdravotníckych novín a časopisu Sestra, vyhlásila tento rok anketu TOP SESTRA na Slovensku 2024, kde ocení spolu deväť sestier pracujúcich v nemocnici, v troch kategóriách.

Hoci TOP sestier je v našej Fakultnej nemocnici s poliklinikou v Nových Zámkoch skutočne veľa, rozhodli sme sa nominovať tri, ktorých životopisy sme poslali redakcii.

Nominované sestry za FNsP Nové Zámky:

Keď sudičky pri ich narodení nadeľovali do vienka, tak im nadelili dvojitú dávku z dobroty, vľúdnosti, pracovitosti, trpezlivosti, ale aj múdrosti, talentu , životnej energie a entuziazmu….

Za operačné odbory: PhDr. Elvíra Tóthová

pracuje ako zástupkyňa vedúcej sestry Centrálnych operačných sál. Okrem manažérskych schopností je tiež veľmi zručnou inštrumentárkou a svoje schopnosti líderstva, pozitívneho naladenia, optimizmu a iné profesionálne skúsenosti a zručnosti denne aplikuje v praxi na operačných sálach, kde je vzorom pre svoj kolektív. Aktívne sa zúčastňuje prednáškovej činnosti. Počas svojho pôsobenia na základe ekonomickej analýzy spolupracovala pri zavádzaní jednorazového rúškovania pri operačných výkonoch,  pri rôznych inovatívnych postupoch   intraoperačnej starostlivosti, ako napr. kontajnerový systém na operačné inštrumentárium, lokálne štandardy jednotlivých operačných postupov.    Je spoluautorkou dokumentov „Sesterský verifikačný protokol perioperačnej starostlivosti“, s účelom eliminácie rizík a pochybení v perioperačnej ošetrovateľskej starostlivosti a  „Protokolu operačnej sestry“ pre získanie prehľadnosti ekonomických ukazovateľov jedných, z finančne najnáročnejších oddelení, ako sú COS.

Za internistické odbory: PhDr. Andrea Barteková

sestra, ktorá okrem manažérskych schopnosti vedúcej sestry Kliniky vnútorného lekárstva II. neúnavne pracuje aj pri lôžku pacienta, prináša inovatívne postupy v liečbe chronických rán,  je vedúcou pracovnej skupiny  na sledovanie a analýzu  nežiadúcich udalostí  vo FNsP Nové Zámky.  Mentorsky vedie študentov a vo svojom voľnom čase, ak jej vôbec nejaký zostáva, navštevuje pacientov v rámci Mobilného hospicu. Jej pracovná doba je takmer nepretržitá. Sme hrdí, že za svoju prácu dostala v roku 2019 ocenenie „Biele srdce“ na republikovej úrovni.

Za špecializované odbory: Angelika Hajdáková

stála ako sestra pri vzniku Gastroenterologického pracoviska v Nových Zámkoch, kde je stále jeho neodmysliteľnou súčasťou. Vyniká neoceniteľnými pozitívnymi ľudskými vlastnosťami, okrem láskavosti, dobroty, pozitívnej mysle, humoru a veľkej dávky empatie, je to vynikajúca sestra špecialistka, ktorá svoju prácu vykonáva s  vysokou profesionalitou. Vážna choroba ju, dúfame že len na čas, vytrhla z našich radov. Všetci jej veľmi držíme palce, aby svoj boj s ťažkou chorobou vyhrala, lebo naša Angelika je bojovník a za jej vyzdravenie sa postavil celý rad ľudí dobrej vôle, ktorí otvorili nielen peňaženky, ale hlavne svoje srdcia.

Oceňujeme aktivitu spomínaných médií, najmä v dobe morálneho úpadku hodnôt, celospoločenskej atmosféry a tlaku akým sú zdravotníci vo svojej profesii vystavení, preto si Vás dovoľujeme požiadať o ich podporu, nakoľko nominovaných je okolo 200 sestier.

 

Hlasovať môžete na webe :

NOMINÁCIE v kategórii OPERAČNÉ ODBORY

NOMINÁCIE v kategórii INTERNISTICKÉ ODBORY

NOMINÁCIE v kategórii ŠPECIALIZOVANÉ ODBORY

 

Ďakujeme!

logo_biele

Nová nemocnica na Slovenskej ulici č.11 bola slávnostne otvorená 29. 4.1982. mala 795 lôžok. Presťahovaním sa oddelení do novopostavenej nemocnice na opačnom konci mesta, sa v priestoroch pôvodnej nemocnice na Kapisztóryho ulici vytvorili podmienky pre rekonštrukciu miestností pre nové oddelenia a oddelenia dovtedy sídliace mimo areál nemocnice. Bolo tu zriadených niekoľko poliklinických ambulancií.

Nová nemocnica bola vybudovaná s celkovým rozpočtovým nákladom 326 miliónov korún.

Fakultná nemocnica s poliklinikou Nové Zámky © 2021