Požiarne cvičenie v nemocnici

19 septembra, 2024
fnspnz-Poziarne-cvicenie-v-nemocnici-Dolezity-krok-k-bezpecnosti-h.jpg

Dôležitý krok k bezpečnosti

Nemocnica sa neustále snaží zlepšovať bezpečnosť svojich pacientov a personálu. V rámci týchto snáh sme nedávno vykonali komplexné požiarne cvičenie, ktoré simulovalo požiar na 10. poschodí budovy monobloku. Toto cvičenie malo za cieľ otestovať účinnosť nášho evakuačného plánu a pripraviť všetkých zúčastnených na reálnu situáciu.

Simulácia Požiaru

Počas cvičenia bol na 10. poschodí budovy monobloku simulovaný požiar. Na tomto poschodí sa nachádzal personál aj “pacienti“, ktorých bolo nutné rýchlo a bezpečne evakuovať. Cvičenie zahŕňalo celý proces od vyhlásenia požiaru, samotnú evakuáciu, až po kontrolu evakuovaných osôb.

Význam Cvičenia

Hlavným cieľom tohto cvičenia bolo preveriť účinnosť našich postupov pri evakuácii a zvládnutí požiaru. Zistili sme, že náš evakuačný plán funguje efektívne, ale zároveň sme identifikovali niekoľko oblastí, kde je priestor na zlepšenie. Vďaka týmto poznatkom budeme schopní ešte lepšie chrániť životy a zdravie našich pacientov a personálu v prípade skutočného požiaru.

Záver

Požiarne cvičenie bolo neoceniteľnou skúsenosťou, ktorá nám ukázala silné aj slabé stránky našich bezpečnostných opatrení. Budeme naďalej pracovať na zlepšovaní našich postupov, aby sme zabezpečili maximálnu bezpečnosť pre všetkých v našej nemocnici.

Bezpečnosť je pre nás prioritou, a preto budeme aj naďalej pravidelne organizovať podobné cvičenia a školenia, aby sme boli vždy pripravení čeliť akýmkoľvek nebezpečenstvám.


logo_biele

Nová nemocnica na Slovenskej ulici č.11 bola slávnostne otvorená 29. 4.1982. mala 795 lôžok. Presťahovaním sa oddelení do novopostavenej nemocnice na opačnom konci mesta, sa v priestoroch pôvodnej nemocnice na Kapisztóryho ulici vytvorili podmienky pre rekonštrukciu miestností pre nové oddelenia a oddelenia dovtedy sídliace mimo areál nemocnice. Bolo tu zriadených niekoľko poliklinických ambulancií.

Nová nemocnica bola vybudovaná s celkovým rozpočtovým nákladom 326 miliónov korún.

Posledné príspevky

Fakultná nemocnica s poliklinikou Nové Zámky © 2021

Vážení zákazníci, dovoľujeme si Vás informovať, že z dôvodu inventúry bude naša verejná lekáreň zatvorená dňa 30. septembra 2024. Ďakujeme za pochopenie.