Preventívna prednáška „Chráň si svoje duševné zdravie.“

27 mája, 2024
Chran-si-svoje-dusevne-zdravie-5-1200x900.jpg

Pri príležitosti Európskeho týždňa duševného zdravia Psychiatrické oddelenie FNsP v Nových Zámkoch v spolupráci so Základnou školou s materskou školou Úľany nad Žitavou dňa 14.05.2024 pripravila pre žiakov druhého stupňa základnej školy aktivity týkajúce sa duševného zdravia detí a mládeže.

 

Klinická psychologička PhDr.Linda Katona, PhD. oboznámila deti so základnými otázkami týkajúcimi sa duševného zdravia, poukázala na rozdiely medzi psychológom a psychiatrom a edukovala aj o základných psychických ťažkostiach a ochoreniach, ktoré sa vyskytujú v danej vekovej kategórii.

 

Deti interaktívnym spôsobom spolupracovali a diskutovali o najčastejších problémoch, ktoré sa ich môžu týkať a ktoré môžu trápiť mladých ľudí v ich veku. Dôraz sa kládol najmä na myšlienky a emócie, ktoré dané ťažkosti môžu vyvolať a taktiež spôsoby ich riešenia. Považujeme za nosné, aby sa deti učili adekvátnym stratégiám riešenia stresu a záťaže a tak mohli eliminovať nepriaznivý dopad negatívnych udalostí na svoje psychické prežívanie, myslenie i správanie.

Záver prednášky bol venovaný faktorom, ktoré pozitívne vplývajú na celkovú psychickú pohodu a vedú k zvyšovaniu odolnosti našich osobností.

 

Touto cestou by sme  chceli vysloviť vďaku všetkých zúčastneným osobám a osobitne za aktívnu činnosť detí. Tešíme sa na ďalšiu spoluprácu.


logo_biele

Nová nemocnica na Slovenskej ulici č.11 bola slávnostne otvorená 29. 4.1982. mala 795 lôžok. Presťahovaním sa oddelení do novopostavenej nemocnice na opačnom konci mesta, sa v priestoroch pôvodnej nemocnice na Kapisztóryho ulici vytvorili podmienky pre rekonštrukciu miestností pre nové oddelenia a oddelenia dovtedy sídliace mimo areál nemocnice. Bolo tu zriadených niekoľko poliklinických ambulancií.

Nová nemocnica bola vybudovaná s celkovým rozpočtovým nákladom 326 miliónov korún.

Fakultná nemocnica s poliklinikou Nové Zámky © 2021